Skip to content

De slechtste moeder ooit


Je ligt op je rug met je voeten naar mij toe en laat een dikke scheet. Tevreden en met een dikke grijns kijk je me aan. Dit zou best vreemd zijn geweest als je niet tien maanden oud was. Ik grijns terug naar je en ben trots. Ook haast ik mij om je schone luier aan te krijgen zodat je mij niet onder poept, want uit ervaring weet ik dat dat vaak het gevolg is van, jou niet geheel sympathiek voor mijn neus, windjes. Je draait alle kanten op om te voorkomen dat ik je aankleed. Ik wil streng en consequent zijn (want dat hoort zo volgens de moedermaffia), maar schiet keihard in de lach wat jouw gedrag uiteraard stimuleert. Kutleven.

 

Ik ben geen voorbeeld van hoe je jouw leven zou moeten leven. Morgen wordt ik 29 jaar. Kies de kist maar vast uit. Ik ben nog steeds bezig om een HBO diploma te halen en heb geen spaarrekening. Sterker nog, ik sta dik rood. Ik haat dweilen en ramen lappen doe ik met glassex (ja ook buiten). De planten overleven het alleen omdat ik ze een keer in de maand reanimeer met een plens water. Mijn hobby’s zijn nog steeds shoppen en uitgaan, in plaats van pilates en kunst bewonderen in een museum. Mijn auto ligt vol lege blikjes Red Bull. Ik ben nog niet gestopt met roken en mijn idee van de woonkamer stylen is de whisky flessen van jouw papa uitstallen op een Ikea plank boven de TV. Ik ga nog steeds lekker op muziek waar alle ‘vibende’ kutpubers naar luisteren, HUTS!

 

Ik kijk Law & Order en Criminal Minds met jou op schoot. Ik lach je uit als je begint te gillen omdat je mijn telefoon niet mag hebben. Ik heb je boerenkool laten eten (wat je tot je uit huis bent niet meer krijgt), om vervolgens de hele nacht jou te troosten met je darmkrampjes. Als ik even tijd voor mezelf nodig heb, zet ik Babytv aan (kom maar weer door moedermaffia). Ik maak foto’s van je meest gênante momenten en plak die in een boek zodat je later kunt zien hoe gek je was. Ik koop veel te grote kleren voor je omdat ik het stom vind dat je anders zo snel overal uitgroeit. Soms heb ik letterlijk geen idee wat ik aan het doen ben.

 

Maar ik doe het allemaal vanuit een plekje in mijn hart dat ik niet kende voor ik jou ontmoette. Ik zal je nog heel vaak uitlachen, pijn doen (PER ONGELUK) en niet pedagogisch verantwoorde keuzes maken. Ik had de tekst ‘Nergens goed voor’ van de Dijk kunnen schrijven. Maar ik hou onvoorwaardelijk, onbeperkt en ronduit achterlijk veel van je. Ik hou meer van jou dan van Mcdonald’s. Je mag alles van me hebben. Ik zou mijn leven letterlijk voor je geven. En als iemand jou ooit express pijn doet eet ik hem op. Maar voor 7 uur ‘s ochtends: mij niet bellen!


 

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *