Skip to content

Hoe weet je dat?!

Hoe weet je dat?!

Ik heb altijd periodes van onrust en dan moet er iets nieuws. Nieuw haar, nieuwe tatoeage, nieuwe… Naja, je snapt ‘m. Ik slaap al een poosje amper en zit inmiddels een week thuis. Het perfecte recept voor een nieuw project: bewuste shizzle. 

Dit heldere volwassen besluit kwam tot mij toen ik op zoek was naar remedies tegen kiespijn. Little did i know dat er geen biologische reet helpt tegen zenuwpijn en ontstoken bot (niet meteen in ieder geval), maar hee ik kwam wel tot andere inzichten. Bijvoorbeeld dat er 300.000 sites zijn die HET beste en meeste weten over gezond/bewust leven. 

Maar toen kwam de error: hoe weet je nou wat werkt? Hoe weet je nou zeker dat iemand die voedingssupplementen ontwikkeld voor bijvoorbeeld een goed gebit, geen aandelen heeft in de tandarts? Echt een idioot voorbeeld en misschien wel enigszins wappieneus, maar je hoort gekkere dingen toch? (Dat je met booster niet in quarantaine hoeft na aanraking met een besmet persoon bijvoorbeeld).

Dus vraag ik in de dagelijkse podcast (lees voice bericht) naar mijn bestie, hoe ze ‘het’ weet. Zij is hier namelijk expert in (zij is overal expert in, vraag maar aan haar vriend) en heeft hier haar werk van gemaakt. Ze gaf me wat tips, maar zei vooral zelf te gaan kijken wat voor mij werkt.

Dus ik heb aan de man gevraagd of hij baking soda mee wil nemen met boodschappen doen. Dit schijnt namelijk te helpen tegen roos, waar ik al jaren last van heb. Ik ben wat sceptisch, maar hee het kost geen drol en kan vast geen kwaad. En verrek, 2 wasbeurten verder: amper nog roos te bekennen en geen jeuk meer. Dit gaat lekker!

Ik voel mij mega tevreden, ga naar een natuurwinkel en score nog wat van dat biologische spul. Uiteraard sla ik uit enthousiasme door en koop ik van alles waaronder thee met kurkuma, kaneel en gember. Eenmaal thuis zet ik de nieuwe aroma diffuser aan met jasmijn druppels, zet een lekker muziekje aan en maak thee. Ik voel me heel volwassen en ga tevreden zitten. Ik neem een slok. Ik pleur de thee weg, pak een blikkie cola en ga naar buiten om te roken. Rome werd ook niet gebouwd in een dag.

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *